Hazırlık Çalışmalarımız Devam Ediyor



Katılımcılarımızla düzenli olarak her ay yapılan toplantılarda çalışmaların gidişatı hakkında değerlendirmeler yapılmakta. Katılımcılarımız hem kültürel, hem dilsel hem de proje içeriği ile ilgili hazırlık çalışmalarına başladı.

Projenin kabulünü takiben düzenlenen bilgilendirme toplantısı, yönetim ekibi organizasyonunda ve proje sorumlusu başkanlığında yapıldı. .Bu toplantıda katılımcı seçme komisyonu ve izleme değerlendirme komisyonu üyeleri belirlendi, grup başkanları atandı. Katılımcılar Okul Müdürü Adem Şahin, Çaylı Yüzüncü Tıl İlkokulu Müdürü Burhan KEPEZ, Şube Müdürü Ekrem GÜRHAN ve Coğrafya Öğretmeni Haşim ÇELEN'den oluşan bir komisyon tarafından seçildi. Seçimler proje içeriğindeki şartlara uygun olarak gerçekleştirildi. Seçimler okul web sayfasından ve okul duyuru panosundan yayınlandı. Katılımcıların sorumluluklarının da bulunduğu öğrenme sözleşmeleri hazırlanarak imzalandı.

*Kültürel Hazırlık

Kültürel hazırlık kapsamında tüm katılımcılarımıza Portekiz ve Belçika ile ilgili tarihi, ekonomik, coğrafik bilgiler; kültürel özellikleri, dini inançları ve görgü kurallarına yönelik ayrıntılar verildi. Bu çalışma okulumuz Coğrafya öğretmeni Haşim ÇELEN ve Tarih Öğretmeni Timur YAŞAR tarafından yapıldı. Katılımcılarımıza gidecekleri ülkenin yönetim sistemi, iklimi, ulaşımı , kültürel atmosferi , çalışma ve eğlence alışkanlıkları hakkında bilgilendirmeler yapıldı. Katılımcılarımız tarafından her an ulaşılabilir olması için bilgilendirme sunumları Blog sayfasına yüklendi.

Görevle İlgili Hazırlık:

Katılımcılarımızın hareketlilik faaliyetini başarı ile gerçekleştirebilmesi için projenin amaçlarına ve beklenen çıktılarına da hakim olması ve projeye azami katkı sunabilmek için motivasyon geliştirmesi gerekmektedir. Bu nedenle projenin içeriği,amaçları, eğitim konuları, artacak yetkinlikleri, eğitimin hangi yöntemle verileceği bilgilendirme toplantılarında açıklandı.

Dilsel Hazırlık:

Katılımcılarımızda , proje konumuz olan “Etkili iletişim yöntemleri” ile ilgili teknik yabancı dil bilgisinin geliştirilmesine dikkat edilecektir. Bu bağlamda, konuya dair teknik terimler hem Türkçe hem de İngilizce olarak hazırlanacak ve dokümanlar aracılığı ile katılımcılara dağıtılacaktır. Okul rehber öğretmenimiz tarafından Etkili İletişim Yöntemleri üzerine detaylı sunum yapılarak katılımcuların hazır bulunuşlukları sağlandı. Bu sunumun İngilizce çevirisi de yapılarak katılımcılarla paylaşıldı. Okulumuz İngilizce öğretmeni Sermin Uysal KISA tarafından katılımcılarımıza yönelik 30 saatlik dil pratiği çalışmaları yaptırılmaya başlandı. Katılımcılarımızın cep telefonlarına hem İngilizce hem de Portekizce çeviri programlarının yüklenmesi sağlandı.

Yorumlar

Popüler Yayınlar